Geoblog.pl    mszyc2009    Podróże    Szwecja północna    wyjazd
lip

wyjazd

Polska
Polska, Szczytno

Tutaj zaczynamy podroz. Pakujemy niezbedne (i jak sie pozniej okazalo rowniez zbedne) rzeczy i wyruszamy - Pulpa (nasza kicia), moja Pani (moja Kicia:)) i ja. Pulpus jeszcze nie wie co sie dzieje ale widac, ze powoli zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie to zwykla przejazdzka samochodem. Z godziny na godzine coraz bardziej daje o sobie znac. Nerwowo biega po samochodzie i zaglusza nam Trojke czestym i dosyc glosnym miauczeniem. Niestety bedzie musiala sie przyzwyczaic. Nas wszystkich czekaja dwa tygodnie spania pod namiotem, nierzadko w lesie bez cieplej wody i codziennej kapieli. Pierwszy przystanek to Gdansk. Pakujemy sie na wieczorny prom do Nynashamn.

micaj
micaj - 2010-05-12 20:51
Jechaliście do Szwecji z kotem? Jak Wam się udało? :)

mszyc2009
mszyc2009 - 2011-04-23 21:49
polecam informacje zamieszczone na stronie ambasady szwecji. przygotowania najlepiej zaczac pol roku wczesniej. wymagane sa szczepienia, badanie krwi (akredytacje ma wylacznie instytut w Pulawach i tam trzeba zawiesc probke) itp. Polecam samemu zapoznac z wymaganiami, gdyz lekarz weterynarii nie zawsze musi byc zorientowany. w przeciwienstwie do nas zwierzeta musza miec paszport. duzo z tym zachodu u wydatkow ale lepiej nie ryzykowac. w skandynawii przepis jest przepis a kary sa bardzo wysokie. pozdrawiam.

mszyc2009
to nie samochód... to volvo
zwiedzili 0.5% świata (1 państwo)
Zasoby: 2 wpisy2 2 komentarze2 0 zdjęć0 0 plików multimedialnych0

Nasze podróże